ACUM:
19.00
Rockada
Urmează:
20.00
Rockada
Apoi:
21.00
Teatrul Național Radiofonic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrările la pasajul Fartec, gata în prima jumătate a acestui an

Publicat: marți, 21 Ianuarie 2020 , ora 17.55

70% din lucrările la infrastructură la pasajul Fartec au fost realizate, deja, iar la partea de suprastructură, lucrările au fost executate în proporție de 30%. Însă, lucrările de refacere a pasajului vor continua și pe parcursul iernii, după cum a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov.

Lucrările la pasaj au început din septembrie 2015, cu o firmă care încheiase contract pe o valoare de peste 7,6 milioane lei. Ar fi trebuit să se încheie în toamna lui 2017, însă, pe parcurs au fost constatate neconformități legate de structura de rezistență și lucrările de consolidări care trebuiau executate.

Lucrările au fost oprite și a fost făcută o nouă expertiză, ce stabilea lucrări suplimentare de consolidare. În consecință a fost reziliat contractual cu firma inițială.

Lucrările au fost reluate abia din 2019, municipalitatea încheind un nou contract, cu o altă firmă.

Practic, la final, municipalitatea va avea de plătit pentru tot proiectul pasajului Fartec, 13,3 milioane lei. 

Adina Chirvasă