ACUM:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centru de zi pentru copiii sărmani, pe bani norvegieni

Publicat: vineri, 24 Ianuarie 2020 , ora 14.59

Un nou centru de zi, la Brașov, destinat copiilor din familii sărmane. Centrul va fi amenajat de către Primărie în parteneriat cu UNICEF, iar banii necesari vor fi asigurați din fonduri norvegiene.

Proiectul presupune înființarea unui Centru zi pentru copiii aflați în situații de vulnerabilitate și pentru familiile lor.

Aici, micuții vor beneficia de un pachet minim de servicii sociale, educaționale și medicale, iar în funcție de nevoi, chiar și de servicii de specialitate.

Unitatea va funcționa în subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov și va avea un coordonator, un asistent social, unul medical, un psiholog, un educator, un kinetoterapeut și personal administrare sisteme informatice. Potrivit viceprimarului Brașovului, Costel Mihai, "acest proiect se află pe lista celor ce trebuie implementate pentru ca Brașovul să primească titlul de «Oraș prieten al copiilor»".

Centrul este al doilea de acest tip, după cel existent în Astra, la Școala gimnazială nr. 3.

Monica Neacșu