ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vântul puternic a afectat și instalațiile de energie electrică din mai multe județe

Publicat: joi, 6 Februarie 2020 , ora 17.44

Din cauza condițiilor meteorologice deosebite, avertizări meteo pentru rafale puternice de vânt și zăpadă, din ultimele două zile, instalațiile din zona de acoperire a Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud au fost parțial afectate.

Echipele de intervenție sunt în permanență pe teren și se depun eforturi de remediere a tuturor defectelor și realimentarea utilizatorilor în cel mai scurt timp posibil. Munca acestora a fost îngreunată nu doar de capriciile vremii, ci și de situația din teren: copaci căzuți pe rețele, zone montane greu accesibile, cu teren accidentat etc.

În județul Alba, la această oră se lucrează pentru realimentarea ultimilor utilizatori afectați, din zona Roșia Montană.

În județul Covasna, echipele operative se apropie de încheierea controalelor pe liniile electrice aeriene din localitatea Oituz, în vederea realimentării ultimilor utilizatori afectați.

În județul Harghita sunt mobilizate 13 echipe de intervenție pentru remedierea tuturor defectelor provocate de capriciile vremii: conductoare rupte, copaci căzuți pe rețelele electrice aeriene, stâlp de medie tensiune rupt.

În județul Mureș, echipele de intervenție finalizează controalele pe liniile electrice aeriene din unele zone afectate.

În județele Brașov și Sibiu nu există avarii la această oră. Echipele operative sunt pregătite să intervină în cazul apariției unor întreruperi accidentale.

Camelia Vlad