ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Despre Cyberbullying, la Colegiul Național Andrei Șaguna

Publicat: marți, 11 Februarie 2020 , ora 16.10

Ce sunt bullying-ul și cyberbullying-ul? cum se pot manifesta și ce putem face în aceste cazuri? Toate acestea le-au aflat elevii de la Colegiul Național Andrei Șaguna de la polițiștii brașoveni și psihologi specializați în acest gen de fenomene.

De Ziua Siguranței pe Internet, polițiștii brașoveni au derulat o acțiune de informare și prevenire la unul din colegiile centenare ale Brașovului.

„Ne-am propus astăzi, împreună cu partenerii noștri de la Salvați Copiii să abordăm o activitate deosebită, în sensul în care îi vom ruga pe liceeni să intre în pielea unor personaje, să relateze experiențe proprii de bullying și cyberbullying și împreună, să găsim soluții”, a declarat Adriana Boboia, inspector principal al Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității.

Elevilor le-au fost prezentate mai multe cazuri reale și li s-a solicitat să se alăture unuia din cele 4 grupuri: raportare fenomen, reacție la adresa atacatorului, nimic sau altceva, în funcție de ce au considerat ei că ar face într-un asemenea caz.

Prin pozițiile adoptate, șaguniștii au arătat că înțeleg foarte bine fenomenul și știu cum să reacționeze în fiecare situație, ceea ce i-ar recomanda ca foarte buni voluntari în asociațiile care luptă împotriva bullying-ului.

Polițiștii le-au vorbit și despre latura penală a fenomenului, despre vârsta de la care un tânăr începe să răspundă în fața lege.

Interesant este că, deși legea cere o verificare a discernământului copiilor între 14 și 16 ani care comit asemenea infracțiuni, experiența polițiștilor a demonstrat că 90% dintre acești minori știu foarte bine ce fac și că este interzis și dăunător celorlalți.

Sorin Țârcă