ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul clătitelor, la Prejmer, la sfârșit de săptămână

Publicat: marți, 18 Februarie 2020 , ora 16.30

Clătite cu dulcețuri de toate soiurile, clătite cu urdă sau clătite simple. Le puteți încerca pe acestea, dar și multe alte combinații, în 22 și 23 februarie, la Prejmer.

Aici va fi cea de-a 15-a ediție a Fasching-ului - Sărbătoarea clătitelor. Ca și în alți ani, în a doua zi de eveniment va fi o Caravană a clătitelor, în care alegorice, cu "mire" și "mirească", "mamă slabă" și "mamă grasă". În fapt, toți tineri mascați, cu talente culinare. Una dintre noutățile acestui an este faptul că vor fi făcute clătite și pe... Titanic:

"În premieră încercăm să aducem Titanicul la Prejmer, anul acesta. Vom avea o caravană care va reprezenta Titanicul- Titanicul scufundat.", ne-a spus Mihai Apafi, administratorul public al localității.

În plus, va fi organizat și un dans al măștilor, la care vor participa copiii.

Faschingul este un eveniment inițiat odinioară de comunitatea săsească și dus mai departe de tinerii prejmereni, dar adaptat la zilele noastre.

Pe lângă clătite, cei prezenți se vor putea delecta și cu bunătățuri tradiționale.

În plus, sâmbătă, pe scenă vor urca Connect-R și Irina Rimes. Gazdă a evenimentului va fi Aurelian Temișan care, la rândul lui, va oferi un scurt recital, duminică. Tot duminică va cânta și Andra.

Brașovenii pot ajunge la Prejmer cu autobuzul RAT cu numărul 520, programul fiind disponibil pe site-ul ratbv.ro.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Prejmer.

Adina Chirvasă