ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Înscrieri în clasa pregătitoare. Prima etapă începe în 4 martie

Publicat: miercuri, 26 Februarie 2020 , ora 10.47

Au fost afișate circumscripțiile școlare pentru înscrierea în clasa pregătitoareArondarea străzilor la școlile din Brașov a fost făcută publică, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brașov – isjbrasov.ro.

Lista este utilă părinților care au copii în vârstă de 6 ani și pe care trebuie să îi înscrie în clasele pregătitoare. Înscrierea la școală va începe din 4 martie, aceasta fiind prima etapă.

Tot pe site-ul Inspectoratului, părinții pot găsi și numărul de clase pe fiecare școală în parte, precum și locurile solicitate. Cele mai multe locuri pentru următorul an școlar – 250, în 7 clase pregătitoare, le-a cerut Școala Gimnazială nr 5, din Săcele, însă multe locuri sunt și școli foarte căutate din municipiul Brașov, precum Școala 2, „Diaconu Coresi”, Școala 27 „Anatol Ghermanschi”, Școala 30 – toate acestea cerând 100 de locuri. Tot 100 de locuri a vrut și Johannes Honterus, pentru clasa pregătitoare.

În clasa pregătitoare vor fi înscriși toți copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2020. Pentru copiii care împlinesc 6 ani după data de 1 septembrie, înscrierea lor se va face doar după evaluarea psihosomatică. Aceasta poate fi făcută în 9 centre stabilite în tot județul. În municipiul Brașov, centrul de evaluare psihosomatică este la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov.

Ministerul Educației a cerut, ca, din acest an, constituirea claselor fie făcută fie în ordinea alfabetică a elevilor, fie prin tragerea la sorți a învățătoarelor.

Adina Chirvasă