ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șofer prins băut la volan, reținut pentru dare de mită

Publicat: miercuri, 4 Martie 2020 , ora 13.24

Un șofer brașovean, susprins în prag de comă alcoolică, la volan, a încercat să-l mituiască pe polițistul care l-a oprit în trafic.

Totul s-a întâmplat, ieri, în orașul Râșnov. Bărbatul conducea un TIR, în momentul în care a fost oprit de un agent de circulație.

După recoltarea de probe biologice s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie în sânge de 2,73.

În acest context, pentru a scăpa de pedeapsa care se impunea în acest caz, șoferul a  încercat să-l mituiască pe polițist, oferindu-i 400 de lei. Omul legii i-a anunțat, imediat pe ofițerii de la Direcția generală Anticorupție.

"Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați de un agent de poliție din cadrul Politiei orașului Râșnov -  Compartimentul rutier, cu privire la faptul că, șoferul unui autotren depistat în trafic în timp ce conducea sub influența severă a băuturilor alcoolice (2,73 mg/litru alcool în sânge), a oferit o sumă de bani în scopul neluării măsurilor legale.", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent de poliție Nadia Olaru.

Imediat, a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, iar șoferul a fost dus la audieri și  reținut pentru 24 de ore. El va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. 

Monica Neacșu