ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început înscrierea la școală. Clasele vor fi formate în toamnă

Publicat: miercuri, 4 Martie 2020 , ora 17.30

Au început înscrierile la clasa pregătitoare și, primii părinți care au venit să-și înscrie copiii sunt cei din circumscripțiile școlilor. Înscrierile se fac zilnic, de luni până joi, între orele 8.00 - 18.00, iar vineri, între orele 8.00 - 17.00.

În prima zi de înscrieri, puțini părinți au venit, până la orele prânzului, la Școala 27 "Anatol Ghermanschi", de exemplu. Însă timp mai este suficient, iar cererea poate fi completată și online, dar ea trebuie validată la școală.

La Școala 27, părinții primesc ajutor din partea unui dascăl care îi așteaptă la ușă, după cum a explicat învățătoarea Elizabeta Mânecuță.

În clasa pregătitoare sunt înscriși, obligatoriu, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2020.

Prima etapă de înscrieri se încheie în 23 martie, iar în luna aprilie va mai avea loc o a doua etapă de înscrieri, pentru copiii din alte circumscripții, care vor fi înscriși pe locurile rămase libere după prima etapă. În acest an, modalitatea de constituire a claselor se schimbă. Mai exact, acestea vor fi formate prin tragere la sorți:

"Vor fi 3 boluri cu bilețele cu numere: într-un bol în exclusivitate fetițele, într-un bol băiețeii și, în al treilea bol, copiii care au cerințe educaționale speciale, în așa fel încât să fie o repartizare echitabilă și uniformă.", a spus prof. Ariana Bucur, șefa Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Chiar dacă este o noutate, părinții nu sunt nemulțumiți de noul sistem.

Tragerea la sorți va avea loc în perioada 1-4 septembrie, la Colegiul Național "Andrei Șaguna" și va fi monitorizată audio și video. La Brașov, pentru anul școlar 2020-2021 sunt peste 5400 de locuri la clasele pregătitoare din tot județul.

Adina Chirvasă