ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești

Publicat: luni, 30 Martie 2020 , ora 13.34

Direcția de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat un moment important pentru infrastructura rutieră din țară. Astăzi a început lucrul la primul lot al Autostrăzii Sibiu - Pitești. Este vorba despre primul tronson de autostradă care străpunge Munții Carpați.


Directorul DRDP Brașov, Horia Stancu, a precizat că lucrările, care se vor întinde pe 3 ani ca termen de execuție, vor cuprinde un lot de 13,1 km.


"Durata contractului, execuției, este de 36 de luni, de astăzi, pentru că săptămâna trecută a fost emis ordinul de începere, cu data de astăzi. Constructorul deja s-a apucat de organizarea de șantier, are termen 42 de zile, de astăzi, să aranjeze organizarea de șantier, dar deja s-a apucat, în paralel, de lucru la autostrada propriu-zisă. Am fost și am verificat în teren, s-a apucat de excavat pentru primul podeț", a precizat Horia Stancu.


Horia Stancu este optimist în ceea ce privește păstrarea termenului de finalizare a acestei lucrări:


"Se lucrează bine. Colegii mei vor fi mereu pe teren, vom verifica exact graficul de lucrări".


Autostrada Sibiu - Pitești va avea o lungime de 123 kilometri și va fi împărțită în cinci loturi, va avea opt noduri rutiere și nouă tuneluri. Autostrada Sibiu - Pitești este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează țara de la vest la est.

Camelia Vlad