ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primarul din Făgăraș susține că noaptea trecută s-a încercat aducerea de pacienți cu COVID-19 la spital

Publicat: luni, 6 Aprilie 2020 , ora 17.05

Primarul din Făgăraș susține că noaptea trecută s-a încercat aducerea de pacienți cu COVID-19 la spital

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a susținut, public, că în noaptea trecută, s-a încercat aducerea unor pacienți cu COVID-19, la spitalul din oraș.


Pacienții nu au mai fost aduși, după cum a precizat edilul:

Situația a fost undeva până la ora 1:30 – 3.00. După ce au sunat că ar dori să aducă un pacient de la Spitalul Județean la secția de cardiologie, discuțiile au fost între conducerea Spitalului Municipal și conducerea Spitalului Județean, iar ei s-au reorientat și au dus pacienții la Spitalul de Neurologie”.


Edilul a mai spus că spitalul din Făgăraș rămâne spital suport, în ciuda faptului că autoritățile s-au opus acestui ordin. 

Guvernul a dat o Ordonanță de urgență unde spune că Ministerul Sănătății preia coordonarea organizării și funcționării tuturor unităților spitalicești din subordinea autorităților locale. Acum două nopți s-a dat un nou Ordin, 555 / 3.04.2020, unde Spitalul Municipal Făgăraș a rămas ca spital suport COVID-19, a adăugat Gheorghe Sucaciu.


Cu alte cuvinte, Făgărașul va trebui să primească pacienți
COVID-19, însă edilul atrage atenția că până acum, municipiul Făgăraș a reușit să țină departe virusul.

Nu este vorba de egoism sau lipsă de solidaritate, dar după toate discuțiile pe care le-am avut cu instituțiile din Brașov, după memoriul pe care l-am trimis DSP-ului, în atenția domnului prefect, în atenția domnului ministru, prin care am arătat că Spitalul Municipal Făgăraș nu este pregătit pentru a tratat pacienți transferați de la alte spitale din Brașov, nu a mai rămas decât să ieșim în spațiul public, să ridicăm aceste probleme”, a spus Gheorghe Sucaciu.


Până acum, spitalul din Făgăraș a reușit să cumpere, din resurse proprii, combinezoane, măști speciale, mănuși, papuci, ochelari, halate, și a mai alocat bani pentru cumpărarea a 5000 de teste. 2000 au și venit.


Făgărașul are, în prezent, 50 de carantinați și alți 50 de oameni în autoizolare. În Țara Făgărașului, după cum a precizat edilul, sunt 370 de persoane în autoizolare.

Adina Chirvasă