ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În această săptămână va ajunge la Brașov și primul autobuz electric din Cehia

Publicat: luni, 4 Mai 2020 , ora 19.23

În această săptămână va ajunge la Brașov și primul autobuz electric din Cehia. Firma din Cehia trebuie să livreze Brașovului, în total, 32 de astfel de vehicule, în cadrul unui contract cu fonduri europene, semnat de municipalitate. 


Autobuzul electric ce va ajunge la Brașov va urma să circule pe linia 36, iar încărcarea ar trebui făcută la stația de la capătul de linie de la pasajul Independenței. Stația urmează a fi instalată în cursul acestei luni, potrivit reprezentanților RAT Brașov. Până la darea ei în funcțiune, autobuzul electric va fi încărcat la stația lentă de la sediul RAT, de pe strada Hărmanului, unde mai există 17 astfel de stații.Reamintim că valoarea contractului pentru cele 32 de autobuze electrice se ridică la peste 75,5 milioane lei, fără TVA. Firma din Cehia, care a câștigat contractul, trebuie să mai livreze și 9 stații de încărcare rapidă și alte 32 de stații de încărcare lentă.


Pentru achiziția acestor mijloace de transport, Primăria Brașov a obținut la finalul anului 2018 o finanțare de la Ministerul Mediului, prin Administrația Fondului de Mediu.

Adina Chirvasă