ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum se pregătesc hotelierii să-și reia activitatea!

Publicat: joi, 7 Mai 2020 , ora 13.56

După două luni de inactivitate, operatorii hotelieri și patronii restaurantelor se pregătesc la rândul lor să-și reia activitatea, chiar dacă nu imediat după 15 mai, având în vedere că o decizie clară în privința domeniului ho-re-ca nu a fost luată încă la nivel guvernamental.


Președintele Asociației de Turism Poiana Brașov, Roxana Cojocea, a afirmat că se fac igienizări în hoteluri și restaurante, fiind căutate și metode eficiente de distanțare fizică a potențialilor clienți.


De asemenea, se concept oferte, adaptate perioadei stării de alertă dar care să fie și atractive pentru turiști:


„Sezonul de primăvară, în care sunt mai puțin turiști, era acoperit de conferințe și de alt tip de activități cum ar fi team building-uri care în acest an nu vor mai fi, probabil nici la toamnă. Noi acum ne adresăm iubitorilor de munte. Depindem foarte mult de faptul că se va da acces la drumeții, la orice tip de călătorie la munte”, a spus Roxana Cojocea.


Dacă la începutul anului exista o criză a forței de muncă și în domeniul turistic, la ora actuală provocarea este ca hotelierii să-și poată păstra puținii angajați pe care îi mai au, inclusiv cei aduși din țări precum Filipine sau Sri Lanka și care stau și acum în izolare, în Poiana Brașov.


„Sperăm la un număr mai mare de rezervări după jumătatea lunii iunie. Pentru că rezervările sunt foarte puține pentru perioada următoare, nici măcar nu vor putea folosi tot efectivul. Și aici este un semn de întrebare. Cum se va proceda? Dacă nu poți să lucrezi la capacitate maximă există un număr din rândul personalului care nu va fi chemat la lucru în prima fază”, a adăugat Roxana Cojocea.


Ca urmare, este așteptat ajutorul Guvernului pentru susținerea personalului angajat în horeca. Tot Guvernul ar trebui să stabilească și un set de norme după care să funcționeze operatorii în turism în perioada următoare, a adăugat președinta Asociației de Turism Poiana Brașov.

Camelia Vlad