ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

CFR a inclus modernizarea Gării Brașov în planul de investiții pentru 2020. Mai vrea și legătură cu Aeroportul

Publicat: luni, 11 Mai 2020 , ora 15.57

Modernizarea Gării Brașov și reabilitarea zonei adiacente gării au fost incluse în bugetul de investiții ale CFR, în 2020. În plus, CFR are de gând să construiască și o legătură cu Aeroportul Brașov, în care va include și reabilitarea gării Bartolomeu.
Acestea sunt câteva dintre lucrurile discutate de primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, directorul general al CFR, Ioan Pintea, ministrul secretar de stat Mihail Veștea și președintele CJ, Adrian Veștea, în legătură cu investiții pe care CFR le-a aprobat deja ca și capitole bugetare și pe care le va derula, din fonduri proprii, în municipiul Brașov, completând astfel proiectele pe care și municipalitatea le are în derulare pentru zona gării.

Unul este terminalul de transport din zona Gării, pe care municipalitatea îl va realiza cu fonduri europene, contractul fiind semnat deja, săptămâna trecută. Despre alte proiecte a mai vorbit primarul municipiului Brașov, George Scripcaru:


Un proiect care se referă la o parcare subterană în fața Gării, cu scări de acces care să dea posibilitatea accesului pietonal și să eliminăm ce înseamnă traversarea la suprafață astăzi, cu o dală urbană în fața Gării, o zonă care va arăta cu totul și cu totul altfel, care se pliază foarte bine și de asta am insistat foarte mult și ne chinuim de atâția ani de zile ca Gara Brașov să intre într-un proces de reabilitare”, a spus George Scripcaru.


Modernizarea Gării va fi făcută atât la interior, cât și la exterior, inclusiv până în apropiere de Făget. Cât despre legătura Gării cu Aeroportul, deocamdată, discuțiile sunt la nivelul realizării unui studiu de fezabilitate. 


Reamintim că Primăria Brașov a încercat în mai multe rânduri, începând cu anul 2007, să preia în administrare Gara Brașov, pentru a reabilita clădirea și peroanele. A exista chiar și o inițiativă civică în acest sens. Însă, răspunsurile din partea CFR și Ministerul Transporturilor nu au fost favorabile acestui demers. La finalul lui 2019, Primăria a prezentat Consiliului Local o idee de proiect de reabilitare a gării, trimis apoi conducerii CFR. CFR a lansat chiar și două licitații de închiriere a spațiilor din interior, cu obligativitatea renovării acestora, însă la licitații nu s-a prezentat niciun doritor.

Adina Chirvasă