ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Intrare gratuită la Muzeul Casa Mureșenilor de Ziua Internațională a Muzeelor. Noaptea Muzeelor va avea loc la toamnă

Publicat: luni, 18 Mai 2020 , ora 17.43

Astăzi este Ziua Internaționala a Muzeelor, zi în care la Muzeul Casa Mureșenilor intrarea a fost liberă. La fel și la Muzeul Casa Ștefan Baciu din Brașov.


Din păcate, neputând organiza evenimente pentru că nu există acordul legal pentru a realiza asemenea întalniri cu mai mult de 3 persoane, nu putem oferi, așa cum ne-am fi dorit poate, mai multe”, a spus Valer Rus, managerul Casei Mureșenilor.


Celor care intra în muzeu le va fi luată temperatura. De asemenea, este obligatoriu să purtați mască, să respectați distanța de 1,5 metri, iar în interiorul muzeului nu sunt permise grupuri mai mari de 3 persoane, a adăugat Valer Rus. Managerul muzeului spune că, la toamnă, va fi organizată și Noaptea Muzeelor, eveniment care trebuia organizat chiar în această perioadă și care adună într-o singură zi mii de vizitatori.


În aceasta toamnă vor fi 3 zile dedicate muzeelor, în perioada 14 – 16 noiembrie. Va fi atunci Noaptea Muzeelor în toată lumea, asta și pentru că în data de 16 noiembire se împlinesc 74 de ani de la înființarea Consiliului Internațional al Muzeelor”, a mai spus Valer Rus.


Muzeul Casa Mureșenilor din Piața Sfatului va fi deschis de luni până sâmbătă, între orele 09.00 -17.00.


Saviana Russu