ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 1.000 de persoane din sistemul sanitar brașovean vor primi stimulentul de risc pentru luna aprilie

Publicat: marți, 19 Mai 2020 , ora 16.29

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brașov a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19. Este vorba despre bonificația în valoare de 2.500 de lei promisă la începutul pandemiei de autoritățile centrale.


Astfel, pentru luna aprilie, 993 de persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de această suplimentare a veniturilor.


Conform reglementărilor legale în vigoare, CAS Brașov a încheiat contract pentru plata acestor stimulente de risc cu un număr de 10 furnizori de servicii medicale, furnizori nominalizati, de altfel, în Ordinul 540/2020 al președintelui Casei Naționale, pentru un număr de 993 de persoane, în valoare de 2.482.500 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al CAS Brașov, Ancuța Daisa.


La nivel național, peste 14.300 de persoane vor avea parte de stimulentul de 2.500 de lei, pentru implicarea în combaterea răspândirii noului coronavirus, valoarea totală alocată de la bugetul de stat depășind 33 de milioane de lei.

Camelia Vlad