ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul lungmetraj de animație 3D realizat în România, online, de Ziua Copilului

Publicat: vineri, 29 Mai 2020 , ora 16.07

De ziua lor, în 1 Iunie, copiii mici și mari sunt invitați în online, pe canalul de youtube al Centrului Cultural Reduta. Aici, de la ora 11.00, va fi transmis filmul „Mercy Street“ / Strada Speranței. Vorbim despre primul lungmetraj de animație 3D realizat în România.


Pe scurt, „Mercy Street“ / Strada Speranței este povestea unui băiat de 10 ani, Lorenz, care descoperă un pasaj spre o lume secretă aflată sub lumea noastră, care îl va duce într-o mare aventură. Scopul acestei aventuri este de a salva muzica lumii din mâinile maleficului Marcus, care vrea să o folosească pentru a deveni nemuritor. Cei mici vor visa la un viitor mai bun și vor învăța cum să depășească momentele mai puțin plăcute din viață.


Scenariul Mercy Street (Strada Speranței) a câștigat, în 2010, primul loc la concursul Consiliului Național al Cinematografiei, iar autorul lui, Alexandru Bordeanu, este și vocea lui Marcus, personajul negativ principal din animație.

Adina Chirvasă