ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ALDE îl susține pe fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, în cursa pentru Primăria Brașov

Publicat: joi, 4 Iunie 2020 , ora 21.33

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi, la Brașov, că există șanse ca, la alegerile locale, care vor avea loc în toamnă, formațiunea politică să aibă liste comune cu PSD. Pentru Primăria Brașov ar putea să îl susțină pe Gheorghe Ialomițianu, însă pentru Consiliul Județean Brașov ar susține candidatul PSD Brașov.

„Sunt foarte bune șanse ca Gheorghe Ialomițeanu, pe care îl cunosc și îl apreciez, să beneficieze de susținerea ALDE pentru Primăria Brașov. Dar nu vă ascund că mi-aș dori un proiect mai amplu, având în vedere discuțiile pe care le avem cu cei de la PSD, să mergem pe o listă comună, care să presupună o susținere mai largă pentru domnul Ialomițeanu, mergând, sigur, cu un candidat din partea PSD pentru Consiliul Județean. Părerea mea e că sunt șanse mult peste 50% ca acest proiect să se materializeze", a spus Tăriceanu

Tăriceanu a declarat că a venit la Brașov, pentru a discuta cu organizația județeană a ALDE, dar și cu celelalte filiale din regiunea centrală, pe tema alegerilor locale.

Liderul ALDE a mai precizat că formațiunea pe care o reprezintă ar putea susține, la reluarea activității parlamentare în următoarea sesiune, o moțiune de cenzură, bazată pe greșelile de gestionare a crizei medico-sanitare, în opinia sa. La acest moment, ALDE are 11 reprezentanți – senatori și deputați - în Parlamentul României.

Camelia Vlad