ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul din Făgăraș, dotat cu alte două ventilatoare

Publicat: marți, 9 Iunie 2020 , ora 16.49

Două aparate de ventilare au ajuns, astăzi, la Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” Făgăraș, după aproape 2 luni de la comandă. Practic, comanda a fost făcută în 19 martie, însă abia acum au putut fi livrate, asta pentru că lipsa acestor echipamente medicale a fost o problemă a sistemului de sănătate în toate țările, încă de la debutul crizei.


Aparatele au fost cumpărate cu bani strânși din donațiile din Fondul Împreună pentru sănătate. Vorbim despre o campanie a Fundației Comunitare Țara Făgărașului, iar 36.000 de euro au fost oferiți de o bancă comercială. Director executiv Fundația Comunitară Țara Făgărașului, Cristiana Metea.


Aceste apare vor fi folosite în secția ATI a Spitalului Municipal. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la Fondul Împreună pentru Sănătate și pentru sprijinul acordat Fundației Comunitare Țara Făgărașului”, a spus Cristiana Metea, Director executiv Fundația Comunitară Țara Făgărașului.


Valoarea celor două aparate însumează peste 156 de mii de lei. Reamintim că organizația neguvernamentală a mai donat, în luna mai, un aparat de ventilare portabil și un defibrilator portabil, în valoare de peste 42 de mii de lei, care au intrat în dotarea Compartimentului Primiri Urgențe a Spitalului Făgăraș. În ultimele luni au mai fost donate unității medicale mai multe echipamente de protecție.

Adina Chirvasă