ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doi polițiști brașoveni i-au salvat viața victimei unui accident rutier

Publicat: miercuri, 10 Iunie 2020 , ora 16.27

Doi polițiști, angajați ai IPJ Brașov, au salvat viața unei victime a unui accident rutier. Unei femei în vârsta de 54 de ani, care conducea un autoturism prin localitatea Sânpetru, i s-a făcut rău la volan și a pierdut controlul mașinii. Autovehiculul s-a oprit într-o stație destinată transportului în comun, iar agentul de poliție Alexandru-Ionuț Maftei de la postul de poliție din Sânpetru a sosit imediat la locul accidentului. Acesta a constatat că femeia nu prezenta semne vitale și a sunat la 112. Chiar atunci, comisarul-șef de poliție Mihai Chiriță, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, trecea pe acolo, în drum spre casă. Agentul de poliție i-a sprijinit gâtul și i-a fixat capul victimei, în timp ce comisarul-șef a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, respectiv masaj cardiac, în urma cărora femeia și-a revenit pentru scurt timp.


Ulterior, victima și-a pierdut din nou cunoștința, dar cei doi polițiști au continuat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale, care au preluat victima și au transportat-o la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Intervenția celor doi polițiști a contribuit la salvarea vieții femeii.

Comisarul-șef de poliție Mihai Chiriță, în vârstă de 35 ani, este șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov din anul 2018 și absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București, iar agentul de poliție Alexandru-Ionuț Maftei, în vârstă de 27 ani, este ajutor șef de post la Postul de Poliție Sânpetru, fiind absolvent al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina.  

Sorin Țârcă