ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ursoaică de 34 de ani, transferată de la Zoo Galați la Sanctuarul Libearty din Zărnești

Publicat: marți, 23 Iunie 2020 , ora 17.18

O ursoaică de 34 de ani, ținută în captivitate întreaga viață, se poate bucura, acum, de libertate, la Sanctuarul Libearty din Zărnești.


Animalul a trăit întreaga viață într-o cușcă betonată, de la Grădina Zoologică din Galați, iar aseară a ajuns la sanctuarul din județul Brașov.


A trăit 34 de ani la Grădina Zoologică din Galați. A trăit acolo, în acea cușcă betonată aproape toată viața ei și nu a dus-o foarte bine. Trebuie să recunoaștem că nu este un loc potrivit pentru un urs, pentru câțiva metri pătrați, o piscină în care abia încăpea și beton și bare de metal, ea a suferit toată viața, cu siguranță”, a spus Paula Ciotloș, purtătorul de cuvânt al Asociației Milioane de Prieteni.


Ursoaica va sta câteva zile în carantină, iar apoi va fi eliberată în zona de acomodare, acolo unde se va putea bucura, în sfârșit, de libertate, copaci și piscină. Și asta cu atât mai mult cu cât este bătrână și destul de bolnavă.


Fiind foarte bătrâna are și probleme de articulații destul de grave, la dinți. La 33 de ani trăiți în captivitate nu i-a fost ușor. Sperăm, cât mai are de trăit să o ducă mult mai bine”, a spus managerul rezervației de la Zărnești, Florin Ticușan.


„Băbuța”, cum a fost numită, în primă instanță ursoaica, așteaptă acum un nume propus de iubitorii de animale. Cei interesați pot veni cu propuneri pe pagina de Facebook a Asociației Milioane de Prieteni, până joi, la ora 14:00. 

Monica Neacșu