ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reacția șefului de la Protecția Consumatorului la protestul Breslei Cârciumarilor din Brașov

Publicat: joi, 9 Iulie 2020 , ora 16.27

Șeful Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov, Sorin Susanu, consideră nejustificat protestul celor din Breasla Cârciumarilor care s-au plâns că au parte de controale repetate în această perioadă, iar ca să atragă atenția și-au pus panglici albe la intrare în localuri.

"Acțiunile noastre se desfășoară în baza unui Ordin de prefect. Am constituit echipe mixte tocmai pentru a nu merge pe rând în control. Cred că cei care nu au ceva de ascuns nu sunt deranjați de aceste controale", a declarat Susanu.

Șeful Protecției Consumatorului Brașov a precizat că nici un operator economic verificat nu a primit până acum vreo sancțiune dacă nu s-au găsit nereguli grave. Administratorii localurilor ho-re-ca trebuie să se aștepte în continuare la controale riguroase, după cum a menționat Susanu. Reprezentanții Breslei Cârciumarilor din Centrul Vechi al Brașovului consideră că aceste controale sunt, totuși, prea multe în această perioadă de criză generată de pandemie, în condițiile în care au clienți puțini, doar pe terase, ținuți la distanță unii de alții.

Sorin Susanu a adăugat: "Controalele sunt atât de dese pe cât o impune situația actuală. Nu ne putem permite să ajungem în situații de toxiinfecție alimentară colectivă, care, în acest moment, ar da peste cap activitatea Spitalului de Boli Infecțioase (…) Controalele au început în urma unei întâlniri inițiată de mine, la Primărie, în cadrul căreia le-am spus cârciumarilor din Centru ce urmează și ce trebuie să facă. Atâta timp cât noi încă mai descoperim situații care pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor, considerăm oportun să avem o atenție sporită în această perioadă, cu atât mai mult cu cât mulți cârciumari au păstrat materia primă două-trei luni și unii au depozitat-o neconform".

"Ne punem panglici albe. Câte una pentru fiecare instituție care ne-a vizitat. Nu controalele sunt drama, sunt chiar binevenite. Ci felul în care se întâmplă. Aproape zi de zi, de câte trei ori în același loc. Uneori, activitatea e blocată pentru că sunt mai mulți oameni în control decât angajați, fiecare din noi e ocupat să gestioneze situația. În plus, angajații sunt permanent cu biciul deasupra capului, zi de zi. Înțelegem nevoia de control, înțelegem regulile, am dori doar ca toate controalele să fie direcționate egal, la intervale suficiente, să cuprindă informații clare despre ce nu facem bine, dintr-o dată nu pe rând. Zile la rând", a transmis Breasla cârciumarilor brașoveni, pe pagina de socializare.

Citiți și

Panglici albe la porțile cârciumilor din Brașov

http://www.radiobrasovfm.ro/articol/panglici-albe-la-porile-carciumilor-din-braov/2740971/5781/1

Camelia Vlad