ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școlile încep, la Brașov, doar cu jumătate din personalul medical necesar

Publicat: miercuri, 9 Septembrie 2020 , ora 13.24

Școlile încep, la Brașov, doar cu jumătate din personalul medical necesar. Direcția de Asistență Socială Brașov a anunțat că va angaja 12 asistente pentru a completa personalul din cabinetele școlare, însă, nici așa, numărul cadrelor medicale din unitățile de învățământ nu este suficient.


Potrivit DAS, în unitățile de învățământ cadrele medicale sunt asigurate în funcție de numărul de școlari. În municipiul Brașov sunt 65 de unități de învățământ. Necesarul de cadre medicale pentru acestea este de 166, însă, la acest moment, există 73 de cadre, iar cu cele 12 se va ajunge la 85 de cadre medicale, adică puțin peste jumătate din numărul necesar.


Autoritățile caută, soluții, pentru a putea asigura triajul corespunzător al elevilor în unitățile de învățământ, însă mai multe angajări nu se pot face din lipsă de fonduri de la Minister. Cele 12 posturi disponibile sunt posturi care au rămas vacante pe perioada pandemiei, prin pensionare sau demisie, iar aceste angajări se vor putea face din economiile la bugetul local.


Angajările se fac în baza noilor prevederi legale ce permit recrutarea fără concurs a personalului, în perioada stării de urgență și a stării de alertă.

Radio România Brașov FM