ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nereguli în derularea scrutinului la Predeal și Lisa

Publicat: duminică, 27 Septembrie 2020 , ora 18.32

Nereguli în derularea scrutinului la Predeal. Conform poliției, la o secție de votare, amplasată pe raza stațiunii, un bărbat ar fi oferit o sumă de bani unui alt alegător pentru a-l determina să voteze un anumit candidat.


Polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că „la o secție de votare, amplasată pe raza Stațiunii Predeal, o persoană de sex masculin ar fi oferit o sumă de bani unui bărbat în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat.
Polițiștii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "coruperea alegătorilor", dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei”
, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisarul Alina Ivan.


Un alt incident cercetat de polițiști a avut loc în comuna Lisa, acolo președinta secției de votare nr. 369 ar fi fost surprinsă de un martor în timp ce ieșea din secție cu lista de vot dar și cu o listă electorală.


Politiștii din Brașov și-au mărit efectivele de intervenție pe parcursul acestei zile, în urma celor 20 de sesizări primite în legătură cu desășurarea scrutinului. Comisarul Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov:

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video IPJ Brașov
Saviana Russu, Camelia Vlad