ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gașca Zurli și Ziua Eșarfelor Colorate pentru copiii bolnavi de cancer brașoveni

Publicat: luni, 12 Octombrie 2020 , ora 14.50

Ziua Eșarfelor Colorate a fost marcată și la Brașov de către Gașca Zurli și fondatoarea sa Mirela Retegan. În acest context, copiii bolnavi de cancer din Centrul Oncopediatric de la poalele Tâmpei au primit daruri de toamnă în urma strângerii de fonduri realizată în cadrul campaniei eșarfelor colorate. Astfel, cei care au dorit să fie solidari cu micuții fie au donat online, fie tot prin intermediul internetului, au participat la o licitație cu eșarfe donate de o serie de persoane publice din România.

De ce eșarfe? Chiar Mirela Retegan, inițiatoarea campaniei ne-a spus, în direct, la Radio România Brașov FM: Pentru că în secțiile de oncopediatrie, cel mai purtat accesoriu este o eșarfă. Odată ce diagnosticul este pus, primul lucru care dispare este zâmbetul copiilor, apoi părul în urma tratamentelor. Astfel, cei mici sunt nevoiți să își acopere capul cu o eșarfă, iar noi ne-am dorit ca, astăzi, să fim alături de ei, purtând o eșarfă colorată. Ne-am dori ca această zi să aibă aceeași însemnătate și în viitor și să rărmână – Ziua Eșarfelor Colorate”.

Nici data de 12 Octombrie nu a fost aleasă întâmplător întrucât, tot astăzi, se împlinesc 14 ani de la înființarea celei mai vesele găști din țară – Gașca Zurli. Pentru a marca această zi special, aproximtiv 1000 de kituri de toamnă au fost împărțite celor mai curajoși copii, cei din Centrele Oncopedice. Ei au primit pijamale, papuci, obiecte de igienă personală, cărți și jucării.

Și la Radio România Brașov FM, la emisiunea Pulsul Zilei, astăzi, s-a purtat eșarfa colorată.

Bianca Bucă