ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Toate spitalele vor ajunge să trateze pacienți infectați. Brașovul crește numărul de paturi cu terapie cu oxigen

Publicat: miercuri, 11 Noiembrie 2020 , ora 18.15

Toate spitalele au fost, deja, anunțate, să se pregătească și pentru pacienții Covid. Asta în condițiile în care numărul de cazuri Covid 19 a crescut semnificativ, la Brașov.

Deja, autoritățile au luat măsuri și pentru pacienții cu forme grave ale bolii. Cele 28 de paturi din unitatea modulară de la Spitalul Județean au fost transformate în paturi de terapie intensivă 100%. Planul inițial era ca jumătate dintre aceste paturi să fie pentru terapie intermediari, iar jumătate pentru terapie intensivă. Alte 3 paturi sunt la Maternitate, pentru cazurile specifice, iar la Spitalul de Copii mai sunt 2.

Pentru a face față solicitărilor, Brașovul suplimentează numărul de paturi pentru terapia cu oxigen și în alte unități medicale. Deja, nou introduse sunt 2 paturi la Făgăraș, pentru ventilație non-invazivă, iar alte 5 trebuiau autorizate azi la Spitalul de Boli Infectioase:

“În curs de autorizare și la Săcele, 2-4, vedem exact câte ne pun la dispoziție și pe non-invaziv. În discuții avansate suntem și cu Neurologia, care demult are cel puțin terapie cu oxigen pe 15 paturi, dar care a promis și ea că intră în joc cu paturi de ventilație non-invazivă. Este foarte dificil, în acest moment, și am spus că toate spitalele au primit instrucțiuni să mărească numărul de paturi la care există guri de oxigen, dincolo de terapia intensivă. Majoritatea pacienților gravi au nevoie de oxigen”, a spus directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.

Pe lânge acestea, la pavilionul Tractorul, al Spitalului Județean, ar mai putea funcționa  paturi de ATI Covid. Reprezentanții DSP au precizat că aici lipsește doar personalul medical, pentru care au fost trimise solicitări la Ministerul Sănătății. Echipamentele și alte resurse există și pot deveni operaționale din 23 noiembrie.

Adina Chirvasă