ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rețete medicale pentru 90 de zile, eliberate fracționat pentru câte 30 de zile

Publicat: sâmbătă, 12 Decembrie 2020 , ora 10.25

Coronaviroza este o altă boală care doar se adaugă la cele cunoscute de multă vreme, nicidecum nu le anulează, iar oamenii care suferă de boli cronice au nevoie constant de tratament.

Patronatul medicilor de familie anunță că, pentru a veni în întâmpinarea pacienților care au boală cronică stabilă și trebuie să fie expuși cât mai puțin infecției cu virusul SARS-CoV2, medicii de familie le vor elibera rețeta pentru boli cronice, în urma consultației, pentru 60 sau 90 de zile. Iar pentru a nu pune presiune pe pacient din punct de vedere financiar, o rețetă pe o asfel de perioadă poate fi eliberată fracționat, pentru fiecare 30 de zile. Astfel, pacientul se va prezenta lunar doar la farmacie, fără să fie nevoit să se prezinte și la cabinetul medicului de familie dacă nu sesizează o acutizare a bolilor cronice.

Camelia Vlad