ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bani europeni pentru materiale sanitare, pentru școlile din Brașov

Publicat: marți, 12 Ianuarie 2021 , ora 18.21

Municipalitatea vrea să cumpere, cu fonduri europene, echipamente și materiale sanitare, pentru școlile din oraș.

Aleșii locali au aprobat, deja, într-o ședință de îndată, o hotărâre pentru aprobarea unui proiect ce va fi depus pentru accesarea a aproximativ 14 milioane de lei. Dacă va fi aprobat, finanțarea va fi de 100% și, din acești bani vor fi cumpărate măști, dezinfectanți, săpun, prosoape de hârtie și alte astfel de materiale pentru 63 de unități școlare din municipiu.

Proiectul trebuie depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM până în data de 15 ianuarie, de aici și urgența ședinței de îndată.

Totuși, reprezentanții municipalității au precizat că, indiferent dacă proiectul va fi sau nu aprobat, școlile vor primi materialele necesare, atunci când se vor deschide. Practic, dacă nu va fi aprobat, achiziția va fi suportată din bugetul local.

Un al doilea proiect pe fonduri europene a vizat, de asemenea, achiziția de echipamente și materiale sanitare pentru centrele sociale rezidențiale publice. Și aici, municipalitatea vrea să obțină fonduri europene. Proiectul a fost depus deja, dar autoritatea finanțatoare a cerut câteva clarificări.

Adina Chirvasă