ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul de Artă pregătește, pentru martie, o expoziție științifică. Deja a cooptat și 4 studenți voluntari, pentru sprijin

Publicat: miercuri, 17 Februarie 2021 , ora 19.39

„Moon Impact - o poveste geologică”. Este viitoarea expoziție pe care o vor putea vedea brașovenii, din a doua parte a lunii martie. Din 19 martie, mai exact. O expoziție științifică, realizată împreună cu Centrul Național de Cercetare Științifică din Franța și Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea București.

“Expoziția Moon Impact este o expoziție inovativă, de prezentare a unor descoperiri științifice despre cum s-a format satelitul natural al pământului și ce influență a avut dezvoltarea sa asupra vieții pe Pământ. Va fi o expoziție extrem de interesantă prin modul în care sunt prezentate aceste fenomene geofizice”, a spus managerul Muzeului de Artă Brașov, Radu Popica.

Pentru orgnizarea noii expoziții, instituția a căutat, printre studenții Universității Transilvania, 4 voluntari, cu care va încheia contracte săptămâna viitoare:

“Vor veni la muzeu între 11 și 15 martie, pentru a ajuta echipa care vine de la Centrul Național de Cercetare Științifică a Franței pentru montarea expoziției Moon Impact - o poveste geologică, deci vor fi o echipă de sprijin. Am mai avut voluntari care au desfășurat activități educative la muzeu, timp de mai mulți ani, două studente, absolvente ale Facultății de Litere, și, totodată, am avut voluntari și la Noaptea Muzeului, pentru a sprijini echipa muzeului”, a adăugat Radu Popica.

Viitoarea expoziție va putea fi vizitată până la jumătatea lunii iunie.

Adina Chirvasă