ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

8 treceri de pietoni, în plus, din oraș vor fi semaforizate, iar 14, iluminate suplimentar

Publicat: miercuri, 10 Martie 2021 , ora 17.49

8 treceri de pietoni din oraș, în plus, vor avea semafor cu buton. Asta în cadrul primei etape din programul municipalității de creștere a siguranței cetățenilor la trecerile de pietoni, care începe de săptămâna viitoare.

Programul a fost stabilit în urma discuțiilor cu reprezentanții Poliției Municipiului Brașov, la propunerea municipalității, care a decis să renunțe la limitatoarele de viteză și să instaleze semafoare cu buton. Primul este funcțional din luna ianuarie, pe b-dul Griviței, la Farmacom, iar de săptămâna viitoare urmează să fie instalate sistemele la trecerea de pe strada Carpaților,  intersecție cu Vasile Alecsandri, și Poarta Șchei, intersecție cu Apollonia Hirscher.

“Am considerat că acea variantă de calmatoare de viteză (bumpere) reprezintă o măsură brutală folosită într-o ultimă instanță, drept pentru care am propus să folosim semafoarele cu buton la trecerea de pietoni, acestea fiind cele mai eficiente. Este foarte important să avem în vedere siguranța pietonilor și să rezolvăm problemele care apar din cauza neatenției acestora sau a șoferilor participanți în trafic”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

După străzile Carpaților și Poarta Șchei, urmează trecerile de pietoni de pe Calea București, intersecție cu str. Poienelor; pe 13 Decembrie, la intersecția cu Pictor Luchian; pe B-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva, pe str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu, și pe str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Ioan Popasu. Executarea lucrărilor este estimată la 4 luni.

Tot săptămâna viitoare vor începe și lucrările de iluminat suplimentar pentru 14 treceri de pietoni, lucrări care vor dura aproximativ două luni. În acest moment, în municipiul Brașov sunt 21 de treceri de pietoni semaforizate cu buton, 10 treceri cu semaforizare corelată, de tip „undă verde“ (cum sunt cele două din dreptul Tribunalului, de pe Str 15 Noiembrie și Bd. Iuliu Maniu), și alte 24 de treceri de pietoni iluminate suplimentar.

Adina Chirvasă