ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comuna Sânpetru, județul Brașov, în carantină

Publicat: joi, 18 Martie 2021 , ora 11.39

Cu incidența aproape de 8 la mia de locuitori, comuna Sânpetru intră în carantină zonală, începând din această seară (joi, 18.03.2021), de la ora 22.00, pentru cel puțin 14 zile, când va avea loc o nouă evaluare a situației sanitare. Avizul favorabil a fost semnat ieri de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat, la propunerea DSP Brașov. Decizia va fi adoptată astăzi de Comitetul pentru situații de Urgență Brașov, conform procedurii.

Ca urmare, va fi strict interzisă intrarea sau ieșirea din localitate, cu excepția autovehiculelor aflate în tranzit, pe drumurile publice - naționale, județene, comunale și forestiere. Circulația și staționarea persoanelor în spațiile publice din interiorul localității Sânpetru este interzisă în această perioadă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimației de serviciu sau adeverinței eliberate de angajator.

Localnicii nu mai au voie să-și părăsească locuințele decât pentru urgențe, precum asistența medicală sau vaccinare, pentru aprovizionare sau spre locul de muncă din afara localității. De asemenea, este interzisă organizarea de activități și evenimente pe raza localității, iar în magazine vor intra clienți doar la maximum 30% din capacitate, cu păstrarea riguroasă a distanțării fizice. Centrele comerciale vor fi închise în zilele de sâmbătă și duminică, cu excepția magazinelor cu produse alimentare, a farmaciilor și a celor cu hrană pentru animale.

Incidența 6,33 la mia de locuitori în municipiul Brașov

Noile date prezentate astăzi de Direcția de Sănătate Publică arată că incidența la infecția cu Covid-19 s-a ridicat la 4,42 la mia de locuitori, în județul Brașov, în timp ce la nivelul municipiului reședință de județ a crescut la 6,33.

Valori mai mari comparativ cu municipiul Brașov s-au înregistrat în comuna Sânpetru, de 7,87, localitate care întră astăzi în carantină, și în orașul Ghimbav, de 6,65, pe primele locuri în acest clasament negativ. Pe următoarele locuri, după Brașov, care se află pe locul al 3-lea, sunt comuna Ungra, cu rată de infectare de 5,13, și comuna Cristian, cu incidența de 5,10. Alte 7 localități, printre care Săcele, Râșnov, Vulcan și Bod, au incidența de peste 3 la mia de locuitori, în timp ce în 5 localități nu s-a mai înregistrat nici un caz de coronaviroză în ultimele 14 zile.

Camelia Vlad