ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rată de infectare Covid, în scădere, în municipiu. Care este explicația?

Publicat: duminică, 4 Aprilie 2021 , ora 18.23

Rata de infectare Covid este în continuă scădere, în municipiul Brașov. Totuși, medicii ne spun să fim prudenți și să nu ne bucurăm. Pentru că nu este o scădere reală.


Este o scădere aparentă, care se datorează, cred, faptului că lumea nu dorește să se testeze sau se testează cu teste antigenice rapide și preferă să nu le raporteze. De ce spun acest lucru? Pentru că avem un alt indicator de evoluție a epidemiei, și anume numărul de prezentări la camerele de gardă ale spitalelor. Acest lucru nu este deloc în scădere, dimpotrivă. Numărul de solicitări este în creștere și, mai mult decât atât, formele de boală sunt forme mai grave, ele se referă atât la persoane în vârstă, dar și la persoane tinere, care vin direct în insuficiență respiratorie”, a explicat directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.Cazurile grave ajung la spital și din cauza faptului că unii dintre oameni aleg să nu raporteze simptomele de timpuriu sau se testează când este suficient de târziu. Acest fapt pare să fie un nou trend, în municipiu, după cum precizează dr. Andrea Neculau.


Cred că este un nou trend. Practic, lumea evită să anunțe simptomele de boală, evită, prin acest lucru, să solicite testarea, iar, alții, dimpotrivă, își cumpără din farmacie teste, le fac, dar nu le raportează în sistemul medical – un fenomen de care suntem conștienți, dar, încerc pe această cale să atrag atenția că este foarte important să punem diagnosticul de boală, să fim monitorizați de către medicii de familie și, în momentul în care se sesizează o agravare, de timpuriu, să fim îndrumați pentru tratament de specialitate”, a mai spus dr. Andrea Neculau.


În prezent, locurile dedicate îngrijirii pacienților cu Covid din spitalele din județ sunt ocupate. Medicii vă reamintesc că este foarte importantă să vă vaccinați împotriva Covid și să respectați toate măsurile de protecție împotriva infectării cu SARS COV2.


Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns, astăzi, la 6,78 la mia de locuitori, în municipiul Brașov și la 5,07, în județ.

Adina Chirvasă