ACUM:
18.00
Buletin de știri
Urmează:
18.05
Sens unic (continuare)
Apoi:
19.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

UPU de la Spitalul Județean, plină de bolnavi Covid. Și la celelalte unități medicale, locurile sunt ocupate

Publicat: luni, 5 Aprilie 2021 , ora 9.13

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov se transformă, încet-încet, într-o altă secție de monitorizare a cazurilor Covid. Asta pe lângă modularul ATI Covid, din curtea unității medicale, care are 28 de locuri în care sunt tratate cazurile grave, și care este plin, acum:


Este acum transformat într-o nouă secție de terapie intensivă. Colegii noștri din urgență, practic, supraveghează pacienții intubați sau cu ventilație non-invazivă, pentru că nu există locuri în spitale sau în terapie intensivă, unde să fie transferați. Echipa este împărțită în două - se ocupă și de pacienții covid în stare gravă, cât și de toate celelalte urgențe ale județului nostru. Cred că vă imaginați care este presiunea pe această echipă”, a spus directorul DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.


Și în Spitalul de Boli Infecțioase, în acest moment, toate cele 74 de paturi sunt ocupate. Dar nu este vorba doar de atât, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, dr. Maria Cocuz.


În acest moment nu mai este niciun loc liber. În ultimele săptămâni a crescut numărul de pacienți care se adresează spitalului nostru, deci este evidentă creșterea numărului de pacienți, în general. Și numărul formelor mai grave este mai mare decât în săptămânile și lunile trecute”, a spus dr. Maria Cocuz.În total, în tot județul sunt 427 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu Covid și toate sunt ocupate, după cum a precizat directorul DSP Brașov, care vă reamintește că este foarte important să respectați regulile de protecție împotriva Covid. Mai exact, purtați mască, păstrați distanțarea socială, aveți grijă la igiena mâinilor. Și, cel mai important, vaccinați-vă, aceasta fiind cea mai eficientă metodă de protecție.

Adina Chirvasă