ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Terminalul din Aeroportul Internațional Brașov, construit cu elemente arhitecturale specifice goticului transilvănean

Publicat: marți, 6 Aprilie 2021 , ora 9.12

Arhitectura terminalului din Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav are la bază elemente semnificative pentru Brașovul de altădată, susțin autoritățile județene.

Potrivit informațiilor prezentate pe pagina de socializare dedicată acestei investiții, soluțiile arhitecturale sunt inspirate, pe de o parte, din goticul transilvănean prezent la tot pasul încă din secolul al XIII-lea, iar pe de altă parte, din anii 1920, când s-au pus bazele Intreprinderii Aeronautice Române, pe când se realiza Hala I.A.R. Ghimbav, cu arce din beton armat în deschideri, performante pentru acele timpuri, de 60 de metri.

Spațiul care rezultă la interior este o navă centrală în boltă, intersectată de lamele „ogivale”. Spațiul exterior din fațada principală va fi protejat pe toată lungimea de o copertină susținută de „arce ogivale” în console, potrivit sursei citate.

Camelia Vlad