ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cărțile de identitate, eliberate într-o lună. Încă este criză de plastic

Publicat: marți, 6 Aprilie 2021 , ora 12.32

Dacă vă expiră cartea de identitate, vestea bună e că încă suntem în starea de alertă și nu primiți amendă. Buletinul expirat își păstrează valabilitatea încă 90 zile de la încetarea stării de alertă, conform prevederilor legale. Vestea proastă este că, dacă mergeți să depuneți acum actele pentru buletin, acesta va fi emis în 30 de zile. Asta pentru că încă este criză de plastic.


Potrivit reprezenților Serviciului Evidența Persoanei, din cadrul Primăriei Brașov, inițial, departamentul specializat din cadrul Ministerul Afacerilor Interne anunța că această problemă va fi rezolvată în cursul lunii ianuarie. Apoi, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, din cadrul M.A.I., a comunicat că procedura privind achiziționarea materialelor necesare emiterii cărților de identitate este în derulare și că acestea „vor fi livrate în prima parte a lunii februarie. După alte două luni, în luna martie, serviciile de evidență a persoanei din teritoriu au primit o nouă informare, conform căreia, din motive neimputabile, situația nu s-a rezolvat și că „se apreciază că activitatea de producere a cărților de identitate se va desfășura în condiții optime cel mai târziu până la data de 29 martie. Întârzierile, însă, continuă și în aprilie.


Totuși, cetățeanul care se află într-o situație deosebită și are nevoie de cartea de identitate mai repede, se poate adresa șefului serviciului și va trebui să depună o cerere, însoțită de documente justificative, pentru ca Serviciul să poată face demersurile necesare, pe lângă departamentul specialisat, din cadrul MAI, pentru a urgenta tipărirea cărții sale de identitate.


Până la începutul acestui an, buletinul era eliberat în 7 zile de la depunerea actelor.

Adina Chirvasă