ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul lot de vaccin antiCovid Johnson&Johnson a sosit în țară în această dimineață

Publicat: miercuri, 14 Aprilie 2021 , ora 10.10

Astăzi, 14 aprilie 2021, au intrat în țară primele doze vaccinale Johnson&Johnson de la compania americană Janssen. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva virusului Covid 19, dr. Valeriu Gheoghiță, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, faptul că a fost stabilită procedura de imunizare cu acest nou ser aprobat și în Europa, care se administrează într-o singură doză.

Primul lot conține 60.000 de doze, urmând ca în perioada următoare să ajungă în România si alte tranșe. Imunizarea propriu-zisă cu acest tip de vaccin va începe, însă, săptămâna viitoare, după ce vor veni și precizările Agenției Europene a Medicamentului cu privire la administrarea acestui ser și concluziile în urma analizei unor efecte adverse grave.

"Așteptăm, pe bună dreptate, o precizare de la Agenția Euroepană a Medicamentului, și cu siguranță, dacă va fi nevoie să nu demarăm încă utilizarea acestui tip de vaccin, putem face acest lucru. Avem capacitatea de stocare, nu ne forțează nimeni să începem atâta timp cât nu avem suficiente date de siguranță", a declarat dr. Valeriu Gheorghiță

Agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat, astăzi, suspendarea acestui vaccin după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat produsul au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui. Aceste tromboze au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, simptomele fiind sesizate după mai multe zile după vaccinare.

Precizare:

Până în prezent, în Uniunea Europeană au fost autorizate patru vaccinuri împotriva COVID-19: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Vaxzevria (AstraZeneca) și Janssen (Johnson&Johnson).

Camelia Vlad