ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea rezilierea contractului cu firma care gestionează parcările publice

Publicat: joi, 6 Mai 2021 , ora 15.28

Aleșii locali s-au întrunit, la această oră, într-o ședință „de îndată” pentru a supune votului rezilierea contractului cu firma care gestionează parcările publice din oraș.


Este vorba despre contractul semnat în 2020, pentru o perioadă de 10 ani.


Totuși, mărul discordiei în această situație este plata parcărilor pe timp de noapte și în ziua de duminică. Primăria ar vrea gratis în aceste perioade, conform unui HCL din 2020, care a modificat regulamentul inițial, firma care gestionează vrea să taxeze. Conflictul este și în instanță.


Contractul Primărie - P&P a fost încheiat anul trecut, în urma unei licitații organizate după un caiet de sarcini fundamentat în baza regulamentului inițial, care introducea tarifarea non-stop în parcările publice, dar și la tarife majorate.


Noul contract s-a semnat pentru 10 ani, pentru cele 10.200 de locuri de parcare cu plată de pe domeniul public, perioadă în care Primăria ar urma să încaseze o „redevență de 55% din veniturile totale lunare realizate de concesionar din exploatarea parcărilor, dar nu mai puțin 400.000 lei/lună”.

Adina Chirvasă