ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zborurile pe Aeroportul Internațional Brașov vor fi controlate și dirijate de la Aeroportul Internațional Arad

Publicat: vineri, 14 Mai 2021 , ora 15.13

Zborurile pe Aeroportul Internațional Brașov vor fi controlate și dirijate de la Aeroportul Internațional Arad, prin intermediul soluției de turn virtual la distanță (remote tower). Aceasta este decizia conducerii Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA.


"Mă bucur extrem de mult că am primit această decizie din partea consiliului de administrație de la ROMATSA, evident, consiliul director a analizat toate variantele optime pentru dirijarea Aeroportului din Brașov. În urma analizei cost - beneficiu și ținând cont de faptul că echipamentele necesare pentru o astfel de activitate există la Aeroportul din Arad, Aeroportul din Brașov va fi dirijat, prin remote tower, de la Arad", a spus președintele Consiliului Județean din Brașov, Adrian Veștea.


În perioada următoare, specialiștii CJ Brașov vor primi din partea ROMATSA toate informațiile necesare, astfel încât Studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigație aeriană la Aeroportul Brașov să poată fi finalizat și să se treacă la etapa achizițiilor.


Este o tehnologie nouă. Acest element de noutate conferă foarte multe elemente de siguranță, din ce spun specialiștii, fiind mult mai bun și mult mai sigur decât turnul fizic”, a adăugat Adrian Veștea.


În adresa transmisă Consiliului Județean Brașov, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc a confirmat că prin această soluție, de turn virtual, se vor asigura servicii de navigație aeriană la cele mai înalte standarde de siguranță și performanță, în linie cu ultimele dezvoltări tehnologice.

Mai multe informații, aici: 

https://www.radiobrasovfm.ro/stire/turn-de-control-virtual-la-aeroportul-internaional-braov/3083271/5781/5 

Camelia Vlad