ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un urs a vizitat Cetatea Râșnov

Publicat: marți, 25 Mai 2021 , ora 15.42

Urșii sunt atrași și de Cetatea Râșnov. Obiectivul turistic a fost vizitat, luni seara, de un urs inofensiv și înfometat, care s-a retras în pădure după câteva zeci de minute.

Autoritățile au trimis mesaj RO-ALERT pentru a-i atenționa pe localnici să nu se apropie de zona în care a fost semnalată prezența animalului. Jandarmii și medicii au fost mobilizați la fața locului.

"Au fost anunțați și cei de la Ocolul Silvic Râșnov, care vor monitoriza zona respectivă, împreună cu cei de la Jandarmerie. Nu este pentru prima dată când ursul își face simțită prezența în acea zonă, au mai fost astfel de cazuri și în anii trecuți. Animalele sălbatice vin în zonă în căutare de hrană", a menționat Răzvan Iancu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râșnov.

Primăria Râșnov a luat mai multe măsuri pentru a preveni apariția animalelor sălbatice.

"Tomberoanele de gunoi de sus, de lângă Cetate, care erau acolo în mod normal, au fost îndepărtate, iar coșurile de gunoi de pe traseu, dar și din parcarea de pe Valea Cetății, toate sunt golite mult mai devreme, până la lăsarea întunericului", a completat Răzvan Iancu.

Autoritățile ne recomandă să evităm zonele unde este anunțată prezența urșilor prin mesaj RO ALERT și în niciun caz să nu încercăm să ne apropiem de animale, sau, cu atât mai puțin, să le hrănim.

citiți și

4 urși goniți de jandarmi la ceas de seară din fața Primăriei

Marian Stoica