ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrări de reabilitare încheiate la Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru

Publicat: marți, 25 Mai 2021 , ora 19.01

Clădirea care adăpostește Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru a fost transformată din temelii printr-o investiție implementată de Consiliul Județean Brașov cu fonduri europene.

Marți, 25 mai 2021, a avut loc prima etapă a recepției la încheierea lucrărilor de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică, realizate cu finanțare asigurată în cadrul axei 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020. Valoarea totală a contractului de lucrări a fost de peste 11 milioane de lei.

Acesta este cel de-al doilea proiect european accesat de administrația județeană în mandatul 2016-2020 și încheiat, după cel privind reabilitatea și modernizarea drumului județean DJ 112 Hălchiu - Satu Nou - Dumbrăvița - Vlădeni și, totodată, primul din cele două proiecte pe care Consiliul Județean Brașov le-a elaborat pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în martie 2018, însă contractul de lucrări a putut fi încheiat abia în august 2019, din cauza procedurilor birocratice, după cum susține administrația județeană. Au fost organizate 5 licitații până s-a reușit atribuirea către un constructor a lucrărilor de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a pavilioanelor de la una dintre clădirile Unității Medico-Sociale de Pneumoftiziologie Sânpetru. Respectiva clădire este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre cămin, corp de legătură, bloc alimentar, pavilion administrativ și sală festivă. Cu ocazia acestui proiect a fost montat și un lift care să permită accesul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile.

"Sunt foarte bucuros că am dus la bun sfârșit încă un proiect cu fonduri europene, a cărui implementare am început-o în mandatul precedent. Am participat la procedura de recepție la încheierea lucrărilor de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. A fost un proiect dificil, deoarece am fost nevoiți să realizăm cinci proceduri de licitație, până să reușim să avem un constructor care să execute lucrările. Dar totul e bine când se termină cu bine! Clădirea UAMSP Sânpetru arată foarte bine și va asigura cele mai bune condiții pentru pacienți și personalul medical", a spus spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Camelia Vlad