ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 150 de sesizări privind semnalarea prezenței animalelor sălbatice în localități din județul Brașov

Publicat: sâmbătă, 29 Mai 2021 , ora 10.03

Peste 150 de sesizări privind semnalarea prezenței animalelor sălbatice în localități din județul Brașov au fost înregistrate de la începutul anului, a anunțat, vineri, prefectul Mihai Cătălin Văsii, care a menționat că în această perioadă s-au înmulțit și zonele în care are loc acest fenomen.

Camelia Vlad a relatat:

'Aproape zilnic este semnalată prezența unor exemplare în localități sau în imediata apropiere a acestora, se înregistrează incidente, se produc pagube. Până acum, în acest an, au fost 152 de apeluri care au sesizat aceste lucruri și s-au transmis numeroase alerte de urs. Și zonele din care avem astfel de semnalări s-au înmulțit. Municipiul Brașov, Predeal, Sânpetru, Ormeniș, Moieciu, Voila sunt doar câteva exemple', a afirmat prefectul brașovean, conform unei informări transmise de Instituția Prefectului.

Conform lui Văsii, care a organizat, vineri, o ședință privind gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice periculoase la nivelul județului, o problemă, în prezent, o reprezintă faptul că nu este posibilă relocarea unor exemplare de urs.

'Legea ne oferă două soluții: relocarea sau recoltarea exemplarelor periculoase. Anul trecut am reușit să relocăm două exemplare, însă, din păcate, în acest moment, relocarea nu mai este posibilă, pentru că nu mai vrea nimeni să-i primească, adică să preia problema altuia. Iar Sanctuarul de la Zărnești are, după cum știm, o capacitate limitată; în plus, introducerea acolo a unor exemplare agresive, dominante, creează dificultăți. De aceea, am insistat în discuțiile de astăzi pe intensificarea măsurilor de prevenție, pentru că trebuie să facem tot ceea ce ține de noi, pe plan local, pentru a proteja viețile și avutul oamenilor', a afirmat prefectul Brașovului, conform sursei citate.
Radio Romania Brașov FM