ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tragedie într-o localitate din județul Brașov! Două fetițe de 7 și 9 ani au murit după ce s-au intoxicat cu otravă

Publicat: sâmbătă, 29 Mai 2021 , ora 14.54

3 copii în vârstă de 7 ani, 8 ani, respectiv 9 ani, din comuna Ungra - judetul Brasov, se zbat intre viata si moarte. Acestia sunt in comă în urma unei intoxicații cu otravă. Din informatiile primite de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Brasov, se pare ca acestia au fost intoxicati cu tomoxan.

La fata locului s-au deplasat 2 echipaje SMURD si 3 echipaje SAJ. La acest caz a fost solicitat sa intervina si elicopterul SMURD de la Mures. Potrivit ultimelor informatii primite de la ISU Brasov, unul dintre copii a fost transportat la Spitalul Rupea. Medicii de aici au reusit sa-l resusciteze si a fost scos din stop cardio respirator.

Tomoxanul este o substanță care se folosea, în trecut, la deparazitarea oilor de râie și este foarte toxică pentru organismul uman.

UPDATE 1:

Potrivit ultimelor informatii primite de la ISU Brasov, unul dintre copii a fost transportat la Spitalul Rupea. Medicii de aici au reusit să-l resusciteze și a fost scos din stop cardio respirator.

Din pacate, la scurt timp, copilul care își revenise la spital a reintrat in stop cardio respirator.

De asemenea si mama si bunica copiilor prezinta simptome de intoxicație. Acestea sunt conștiente și li se acordă asistență medicală de către personalul medical.

În schimb ceilalți, doi copii, două fetițe de 7 și 9 ani nu au mai putut fi salvate în ciuda eforturilor depuse de medici.

,,Din păcate, cele două fetițe nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Acestea au fost declarate decedate. De asemenea, mama copilului a fost transportată la Spitalului Rupea, iar bunica copiilor este în stare gravă și i se acordă asistență medicală de către personalul SMURD'' a declarat purtătorul de cuvânt al I.S.U Brașov, maiorul Ciprian Sfreja.

UPDATE 2:

Copilul în vârstă de 8 ani a fost transportat la Spitalul din Târgu Mureș cu un elicopter SMURD. Acesta a fost internat la terapie intensivă. De altfel, bunica a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Brașov.

Radio România Brașov FM