ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV-ul, luminat în culorile drapelului italian, de Ziua Nțională a Italiei

Publicat: miercuri, 2 Iunie 2021 , ora 16.58

În 2 iunie este ziua națională a Italiei sau "Ziua Republicii" și, pentru a marca acest eveniment, Primăria Brașov va ilumina literele de pe Tâmpa în culorile verde-alb-roșu, culori specifice drapelului național al Italiei.

Conform Asociației Italienilor din România, în zona Brașovului regăsim o comunitate de italieni stabiliți în jurul anului 1850, buni meșteșugari specializați în prelucrarea lemnului, a pietrei, a varului, dar și buni agricultori.

Începând cu anii '90, mai mulți investitori italieni s-au stabilit în zona Brașovului și au demarat afaceri în domeniul producției de bunuri și în cel al alimentației publice.

Ziua Republicii Italiene marchează ziua în care, în anul 1946, poporul italian a decis ca forma de guvernare să fie republica și este considerată ziua în care s-a născut Italia modernă.

Adina Chirvasă