ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. În această lună ar putea începe construcția la o nouă grădiniță în municipiu, pe strada Ioan Popasu

Publicat: miercuri, 2 Iunie 2021 , ora 17.46

În această lună ar putea începe construcția unei noi grădinițe în municipiul Brașov, pe strada Ioan Popasu, dacă municipalitatea va semna contractul de execuție a lucrărilor, în această săptămână.

Lucrările sunt finanțate cu bani europeni, în cadrul unui program ce a cuprins și mansardarea Grădiniței nr 11, de pe strada Tudor Vladimirescu. De altfel, aici, reprezentanții municipalității au asistat, azi, la un spectacol oferit de micuți, iar la final le-au oferit daruri. Mansardarea de la Grădinița 11, finalizată în august 2020, a adus un plus de 4 săli de clasă, astfel că acum, aici funcționează 12 grupe de copii. De asemenea, au fost făcute 2 scări exterioare. Valoarea acestei investiții a fost de peste 1,8 milioane lei, fără TVA.

"Această investiție a însemnat un vis împlinit pentru foarte multe familii, un vis care s-a realizat printr-o foarte bună colaborare cu Primăria Brașov. Capacitatea grădiniței a crescut cu 100 de locuri, un număr important de locuri pentru un cartier în plină dezvoltare, și acoperă în acest fel nevoile multor familii care doresc să vină în «Căsuța bucuriei»", a declarat directorul grădiniței, Daniela Florescu.

Cât despre viitoarea grădiniță din Tractorul Coresi, reprezentanții municipalității speră că nu vor exista contestații la tribuirea contractului.

Viceprimarul municipiul Brașov, Sebastian Rusu, a precizat: "Avem în plan construirea de grădinițe, creșe, și ne-am dori să construim în fiecare zonă a Brașovului, pentru că la momentul actual există foarte multe cereri pentru creșe și grădinițe, iar locurile sunt limitate. Ca și proiecte de viitor pe termen scurt, din Programul Operațional Regional - prin care s-a desfășurat această mansardare (de la Grădinița 11, n.n) - avem și grădinița de pe strada Ioan Popasu nr. 15, grădiniță unde contractul de lucrări a fost deja atribuit și unde, de săptămâna viitoare - sperăm să nu existe niciun fel de contestație - dorim să semnăm contractul și să demarăm construcția acelei grădinițe. Apoi mai este contractată partea de studiu de fezabilitate pentru grădinița din Noua și vom continua să identificăm locații unde să putem deschide grădinițe și creșe în municipiul Brașov"

Viitoarea grădiniță din Tractorul ar urma să aibă 5 grupe a câte 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, și va crea 16 locuri de muncă pentru asigurarea procesului educațional. Valoarea investiției se ridică la peste 3,1 milioane lei, fără TVA.

Adina Chirvasă