ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sâmbătă vă puteți face o fotografie pe Lună, la Muzeul de Artă. În Noaptea Muzeelor

Publicat: marți, 8 Iunie 2021 , ora 19.07

Sâmbătă seară vă puteți face o fotografie pe Lună.


Asta într-un decor special amenajat la Muzeul de Artă, care găzduiește expoziția Moon Impact. Și o puteți vedea până la miezul nopții, pentru că instituția își ține porțile deschise pentru Noaptea Muzeelor.


Este ultima ocazie pentru cei care vor veni la Muzeu să vadă expoziția Moon Impact, expoziție științifică de geologiei, care spune povestea importanței pe care impactul care a dus la formarea Lunii l-a avut asupra Pământului. Cei care vor veni, vor avea ocazia să facă o poză, gratuit, pe Lună, ca să zicem așa, va fi un decor pregătit de partener și cei care vor veni, vor fi prezenți, pentru scurt timp, pe satelitul natural al Pământului”, a spus managerul Muzeului de Artă Brașov, Radu Popica.În plus, vizitatorii mai pot vedea și expoziția permanentă, de la etaj, dar și o demonstrație de pictură, făcută de artista Getty Tatomir.


Va continua evenimentul deja în derulare și cu ocazia Nopții Muzeelor, doar că nu va mai fi în expoziția temporară Moon Impact, ci va fi în expoziția permanentă, o artistă din Brașov va face o demonstrație de pictură, în direct, celor care vizitează Muzeul”, a adăugat Radu Popica.


După aceea, expoziția permanentă se va închide publicului, timp de o lună, cât vor fi făcute lucrări.


În Noaptea Muzeelor, la Muzeul de Artă, accesul va fi gratuit dar limitat la 45 de personale simultan în instituție. Masca de protecție este obligtatorie.


De Noaptea Muzeelor, din județ, 9 instituții au anunțat, până acum, că vor fi deschise pentru public, printre care Castelul Bran, Prima Școală Românească sau Muzeul Casa Mureșenilor.

Adina Chirvasă