ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Valentin, tânărul care a primit o a doua șansă de la destin

Publicat: sâmbătă, 12 Iunie 2021 , ora 14.57

De cele mai multe ori imposibilul poate fi atins. Este și cazul lui Valentin, un tânăr care acum mai bine de 17 ani, a fost la un pas de moarte. Când avea doar 8 luni, Valentin a fost victima unui incendiu, în urma căruia a rămas fără mâna stângă și piciorul stâng, dar si fără o parte din lobul urechii și din pielea scalpului.

A trecut de atunci prin multe operatii, pentru a se apropia de o viață cât mai normală. Anul trecut, ca urmare a unei sponsorizări, Asociația Catharsis i-a dăruit o proteză performantă pentru picior.

Valentin merge acum singur, iar medicii i-au făcut și operații estetice ca să arate ca și cum accidentul din copilărie n-ar fi existat.

Acum șansa i-a surâs din nou. Același sponosor generos, i-a oferit cea mai performantă mână bionică existentă în prezent pe piață. Aceasta i-a fost montată la Târgu Mureș, iar firma de echipamente l-a ajutat pe Valentin, acum în vârstă de 18 ani să învețe să o folosească.

Pentru tânărul adolescent, este un adevarat miracol, tot ceea ce i se întâmplă în această perioadă.

Valentin se obișnuiește treptat cu mâna bionică, însă mai are până va ști să o folosească la capacitatea ei maximă, deoarece rezultatele vin prin antrenament.

În plus, după ce l-a cunoscut și i-a descoperit calitățile, firma care i-a montat mâna bionică i-a propus un contract de muncă part time, pentru ca tânărul să se poată descurca singur până va termina școala.

Sorin Tîrcă