ACUM:
17.00
Radiojurnal
Urmează:
17.10
Sens unic (continuare)
Apoi:
18.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Agențiile de turism cer recomandări clare și sigure privind călătoriile în UE

Publicat: duminică, 13 Iunie 2021 , ora 12.19

Mai multe organizații de turism solicită adoptarea și implementarea rapidă a normelor armonizate de călătorie ale UE, având în vedere progresul rapid al programelor de vaccinare și scăderea infectărilor în Europa.

Deocamdată este foarte multă nesiguranță, iar românii sunt reticenți în privința călătoriilor, spune Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

La această dată, documentul privind vaccinarea nu este suficient pentru călătoriile în anumite țări, mai spune Dragoș Răducan:

Într-un comunicat al Asociației Europene a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor se cere autorităților să se asigure că toți cetățenii europeni care doresc să călătorească în perioada următoare o pot face în cele mai bune condiții posibile.

Semnatarii acestui comunicat îndeamnă statele membre să pună în aplicare toate recomandările Consiliului UE pentru călătoriile în interiorul UE, să se abțină de la impunerea unor restricții în plus de călătorie, să se asigure că testele (PCR sau antigen) sunt gratuite sau cel puțin foarte accesibile pentru călătorii și să asigure integrarea completă a certificatului digital COVID (DCC) în călătoriile pasagerilor.

RADIO TÂRGU MUREȘ 

Radio România Brașov FM