ACUM:
12.00
Radiojurnal
Urmează:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
13.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

103 clădiri din județ, în care funcționează unități de învățământ, nu au autorizație de securitate la incendiu

Publicat: miercuri, 16 Iunie 2021 , ora 12.43

Elevii din județul Brașov nu sunt în siguranță în unele școli. Zeci de corpuri de clădiri în care funcționează instituțiile de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu.


Asta au constatat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență și cei ai Inspectoratului de Poliție Județean.


Securitatea în multe unități de învățământ, în special în mediul rural, lasă mult de dorit. Anumite termene pentru remedierea acestor probleme expiră în perioada imediat următoare, iar măsurile nu au fost puse în aplicare.

“Securitatea elevilor trebuie să fie prioritară. Am transmis primăriilor că trebuie să acorde fonduri pentru ca elevii să fie monitorizați și să fie în siguranță atunci când merg la școală. Primăriile trebuie să colaboreze cu primăriile și să se ajungă la cele mai bune soluții pentru ca elevii noștri să nu fie în pericol atunci când merg la școală”, a spus comisarul șef al IJP Brașov, Cosmin Pop.

La nivelul județului Brașov sunt 17 clădiri din cadrul unităților de învățământ care sunt autorizate să funcționeze. 103, însă, nu sunt autorizate, iar 355 nu fac obiectul autorizării.

“Avize trebuie să primească acele clădiri noi sau acolo unde în incinta unei instituții se construiesc noi corpuri de clădire. Am transmis autorităților locale să rezolve cât mai repede aceste probleme privind securitate la incendiu, pentru că, în caz contrar, în unele corpuri de clădire nu se vor putea relua cursurile în luna septembrie”, a declarat Bogdan Negru, locotenent colonel la ISU Brașov.

În municipiul Brașov există doar 7 clădiri în care funcționează instituții de învățământ autorizate. 18 corpuri nu au autorizație, dar au aviz, iar alte 18 nu au nici autorizație, dar nici aviz, iar 77 de clădiri nu fac obiectul autorizării.

Printre unitățile de învățământ care nu au corpuri de clădire autorizate se numără Liceul Nicolae Titulescu, Colegiul Tehnic Transilvania, Liceul Andrei Mureșianu, Liceul Silvic, Liceul Johannes Honterus sau Liceul de Muzică Tudor Ciortea.

Radio România Brașov FM