ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Absolvenților de liceu nu le surâde statutul de șomer

Publicat: miercuri, 16 Iunie 2021 , ora 14.48

Absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de 6 luni. Trebuie doar să se înregistreze la agenția de ocupare a forței de muncă din raza căreia își au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.


Noi am desfășurat, de la finele lunii aprilie și în toată luna mai, o campanie în toate școlile, respectiv liceele din județul Brașov, tocmai în ideea ca tinerii absolvenți să vină să se înregistreze la AJOFM pentru a putea beneficia de toate măsurile alocate acestora”, a spus directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, Liliana Dragomir.


Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii unității de învățământ, perioadă în care absolventul este și consiliat gratuit pentru a-și putea găsi mai ușor un loc de muncă.

Din experiența anilor anteriori, tinerii nu par foarte încântați de această oportunitate.

Până în prezent, sunt înregistrați 150 de absolvenți în rândul tinerilor. În fiecare an numărul acestora a scăzut pentru că nu există o deschidere din partea tinerilor absolvenți vizavi de înregistrarea acestora la AJOFM. Spuneau că nu vor să vină să fie someri”, a adăugat Liliana Dragomir.


Se pot înregistra la AJOFM Brașov toți absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat. Elevii care nu au situația școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile calendaristice de la data promovării examenului de corigență.

Camelia Vlad