ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de locuri de muncă sunt disponibile, la Brașov. Rata șomajului, în tendință de scădere

Publicat: joi, 8 Iulie 2021 , ora 12.48

Sute de locuri de muncă pentru toate nivelurile de pregătire și în diverse domenii de activitate sunt disponibile, la Brașov, potrivit Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Brașov.


Sunt de la 600 la 1000 de locuri de muncă, pentru toate categoriile de vârstă, toate categoriile de persoane, și pentru pregătiri diferite. Acestea se referă, bineînțeles, la specificul județului Brașov, respectiv la HoReCa, industria de automotive, construcții, servicii”, a spus directorul executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir.


Chiar dacă numărul șomerilor înregistrați și al celor care primesc indemnizație este încă destul de ridicat, tendința este de reducere a ratei șomajului.


„În acest moment sunt înregistrate peste 6000 de persoane în evidențele noastre. Dintre acestea, 1700 de persoane sunt șomeri indemnizați. Rata șomajului este în scădere de 2,29%. Nu s-au înregistrat concedieri colective până în prezent, nici nu avem propuneri pentru concedierile colective în această perioadă”, a adăugat Liliana Dragomir.


Dacă, la începutul perioadei de pandemie, numărul șomerilor a cunoscut o creștere bruscă, în ultima perioadă acesta scade treptat.

Sorin Țârcă