ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aparat mobil de radiologie de ultimă generație la Spitalul de Boli Infecțioase

Publicat: luni, 12 Iulie 2021 , ora 14.44

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov va fi dotat cu un aparat mobil de radiologie de ultimă generație, performant și compatibil cu sistemele de sănătate din Uniunea Europeană.


În acest fel, va fi mai ușoară investigarea medicală a pacienților care nu se pot deplasa până la cabinetul de specialitate.

„Noi aveam un aparat mult mai vechi, peste 10 ani de zile, care nu mai funcționa, iar Consiliul Județean ne-a aprobat în acest an o investiție pentru un aparat mobil de radiologie. Vom putea face radiografii și pentru pacienții care sunt internați la etaj și care sunt mai greu deplasabili”, a spus managerul unității, juristul Emil Mailat.


Deocamdată, doar celor internați în Spitalul de Boli Infecțioase li se vor face radiografii la noul aparat.


Noi suntem încă spital Covid. După ce vom ieși din Covid, bineînțeles că vom reactualiza serviciile și poate vom avea inclusiv servicii co-plată și pentru cei din afară, dar asta va fi într-un viitor care din păcate este incert în momentul acesta, neștiind când vom putea face acest lucru”, a adăugat Emil Mailat.


Pentru achiziția echipamentului, spitalul a lansat o licitație cu o valoare estimată de 600.000 lei.


Ofertele din partea firmelor interesate pot fi depuse până în 20 iulie.


După semnarea contractului, furnizorul va avea la dispoziție 30 de zile pentru amenajarea spațiului, aducerea aparatului și punerea acestuia în funcțiune.

Camelia Vlad